Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bosse är nöjd med silvret i Allsvenskan

/
  • IF Elfsborgs ordförande Bosse Johansson från Sveg är mycket nöjd med andra platsen i Allsvenskan. Foto: Leif Eriksson

– Vi är mycket stolta över den gångna säsongen. Inte dåligt att bli tvåa i Allsvenskan och bärga stora silvret även om man naturligtvis helst vill ha det åtråvärda guldet.

Annons
Det säger IF Elfsborgs ordförande, Svegssonen Bosse Johansson.
– Vi hade bara en poäng upp till vinnande Kalmar och nio ner till trean IFK Göteborg. Man kan utan överdrift säga att vi och Kalmar krossade Allsvenskan den gångna säsongen.
Bosse är imponerad över Kalmars insats den gångna säsongen, värdiga svenska mästare. Men samtidigt menar han att Elfsborg varit handikappat i slutskedet beroende på toppspelarna Anders Svenssons och Stefan Ishizakis skador.
– Nu har vi tagit medalj för tredje året i rad, guld 2006, trea förra året och så andra platsen i år. Ingen annan allsvensk klubb har tagit medalj tre år rad tidigare.
Andra platsen innebär nu att Elfsborg går in i UEFA-cupens andra omgång och får spela ute i Europa för fjärde året i rad.
– Inför nästa säsong har vi långa kontrakt med alla nyckelspelare och därför har vi inga planer ännu att köpa nya spelare för att förstärka truppen.
Annars finns pengar i Elfsborg. Den här säsongen går man plus minus noll, men det egna kapitalet uppgår till 40 miljoner kr så visst kan man köpa nya lirare.
Slutligen berättar Bosse Johansson att Elfsborg för två veckor sedan hade besök av 50 ungdomsledare från IFK Östersund, Ope och Frösön. Ett samarbete finns dessutom med Svegs IK.
Annons