Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bortglömd sommartid försenade tågpersonalen

Det stämmer inte att vi gav knapphändig information. Vi ropade ut i högtalarna minst tio gånger. Det uppger man på Banverkets Trafikinfo i Ånge efter gårdagens tågförsening i Åre, som delvis berodde på att SJ-personalen missade tidsomställningen och försov sig.

Från Banverket tillbakavisades i går bestämt beskrivningen i LT:s artikel hur informationen gavs i högtalarna och på informationstavlorna på stationen i Åre.

– Banverket har gjort sitt jobb. Det stämmer ingenting det LT har skrivit, det vill jag starkt dementera, säger Ylva Edgren, som skötte informationen och ropade ut i högtalarna.

– Jag har ropat från klockan 08:55 fram till klockan 12 tio gånger, säger Edgren.

Hon tillägger att det inte heller stämmer att tiden på tavlorna flyttades fram 5-10 minuter i taget.

Tåget skulle avgå 09:02 från Duved. Fram till 09:15 fick Banverkets personal inte tag på någon SJ-personal. Ingen fanns på plats, varken förare, tågmästare eller annan personal.

Till slut ringde de till trafikkontoret i Stockholm och fick sent omsider svaret att tågpersonalen satt i en taxi 45 minuter bort.

– De hade försovit sig på grund av sommartiden, säger Edgren.

Innan de var framme och allt var färdigt skulle klockan bli minst 12.

Direkt efter det beskedet informerade Edgren om förseningen i högtalarna. På tavlorna ändrades tiden till 12:00, en framflyttning på två timmar.

På Banverkets Trafikinfo är man måna om att det framkommer att de har skött sitt jobb.

– Men vi fick ingen bra information från SJ, vi fick själva ringa och söka det här, säger Ylva Edgren.