Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bortglömd sommartid försenade tågpersonalen

Det stämmer inte att vi gav knapphändig information. Vi ropade ut i högtalarna minst tio gånger. Det uppger man på Banverkets Trafikinfo i Ånge efter gårdagens tågförsening i Åre, som delvis berodde på att SJ-personalen missade tidsomställningen och försov sig.

Annons

Från Banverket tillbakavisades i går bestämt beskrivningen i LT:s artikel hur informationen gavs i högtalarna och på informationstavlorna på stationen i Åre.

– Banverket har gjort sitt jobb. Det stämmer ingenting det LT har skrivit, det vill jag starkt dementera, säger Ylva Edgren, som skötte informationen och ropade ut i högtalarna.

– Jag har ropat från klockan 08:55 fram till klockan 12 tio gånger, säger Edgren.

Hon tillägger att det inte heller stämmer att tiden på tavlorna flyttades fram 5-10 minuter i taget.

Tåget skulle avgå 09:02 från Duved. Fram till 09:15 fick Banverkets personal inte tag på någon SJ-personal. Ingen fanns på plats, varken förare, tågmästare eller annan personal.

Till slut ringde de till trafikkontoret i Stockholm och fick sent omsider svaret att tågpersonalen satt i en taxi 45 minuter bort.

– De hade försovit sig på grund av sommartiden, säger Edgren.

Innan de var framme och allt var färdigt skulle klockan bli minst 12.

Direkt efter det beskedet informerade Edgren om förseningen i högtalarna. På tavlorna ändrades tiden till 12:00, en framflyttning på två timmar.

På Banverkets Trafikinfo är man måna om att det framkommer att de har skött sitt jobb.

– Men vi fick ingen bra information från SJ, vi fick själva ringa och söka det här, säger Ylva Edgren.