Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Börjes Fordson ställs ut vid traktorhelgen i Döviken

Nu laddar den agrara racingpubliken inför nästa helgs orgie i gammaltraktorer och sönderpimpade gräsklippare i Döviken, Krångede, väster om Hammarstrand.

Arrangemanget har under några år varit årligen återkommande och har på senare år dragit storpublik.

Det har handlat om traktorslalom, dragkamp med traktor, banracing med gräsklippare och en massa annat gladiatorgodis som fått publiken att jubla. I år blir det även dragracing med traktor.

För arrangemanget svarar Karl-Göran Söder som driver Zorbcentret i Döviken.

Arrangemanget har även en marknads- och utställningsdel och under senare år har man haft traktormärkesteman.

I år är det Fordsonfolket som får sitt.

Ett av de deltagande numren är en Fordson -37, en järnhjulsburen grymming med en maskin som med fotogen bromsar 25 hästar och med bensin 30 hästar vid toppvarvet 1 100 varv/min.

Traktorn är en gårdsklenod ägd av Börje Edvardsson Näset, Ragunda, och som för 3 350 kronor extra kontant netto gemensamt köptes av Albert Backlund, Börjes far Ivar och Georg Jonsson.

Börjes systerson Johan Larsson, Krokom, går fordonsprogrammet på gymnasiet och har visat intresse att försöka få originalfason på den gamla Fordsondamen.

Och vars motor för en vecka sedan förmåddes att med hjälp av startgas gå några varv för första gången på över 45 år.