Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Börje Molin

Börje Molin, Brunflo, har avlidit i en ålder av 79 år.

Annons

Han var född i Permansgården, Hackås, där han bodde fram till sex års ålder då han flyttade till Sunne. Börje framhöll alltid sin fina barndom. Han har berättat att han bland alla sina goda minnen har speciellt ett där han gick hand i hand med sin mormor till kyrkan på söndagarna.

Börje gick ÖPR i Östersund där han bland annat läste tyska som han sedan kom att ha mycket nytta av.

Han började så småningom som lärling på Länstidningen och blev sedan lärling på Tidningen Härjedalen i Sveg. Där träffade han sin blivande fru, Märta Engström från Arbrå i Hälsingland och de flyttade till Östersund 1950. Samma år föddes dottern Anita.

Nu fick Börje anställning på ÖP-Tryck, Östersunds-Postens civiltryckeri. Makarna flyttade sedan till Hudiksvall där Börje jobbade på Hudiksvalls tidning. Han trivdes dock inte särskilt bra, så efter sex år flyttade de tillbaka till Jämtland. Börje återkom då till ÖP-Tryck där han arbetade fram till pensioneringen vid 60 års ålder. Han var en mycket omtyckt arbetskamrat.

Makarna ärvde Börjes föräldrars torp i Häggdalen, Brunflo och byggde så småningom en egen stuga på tomten för att kunna bo där året runt. De flyttade in julen 1987.

Dottern Anita flyttade som ung till Wien där hon bildade familj och blev kvar i 37 år. Hennes föräldrar bosatte sig på servicehuset i Brunflo för två år sedan och då flyttade Anita till Häggdalen där hon tillsammans med maken Klaus har övertagit huset.

Börje var en duktig skytt och medlem i ÖSG:s skyttegille samt hemvärnet. Han var också mycket fiskeintresserad och makarna var ofta ute på fiske- och skoterturer i fjällen. De tillbringade också mycket tid i Kattstrupeforsen där de ofta fiskade till långt in på småtimmarna.

Börje var en snäll och omtänksam make och far och han lämnar ett stort tomrum efter sig.

Han sörjs och saknas av makan Märta, dottern Anita med make Klaus, barnbarnen Fredrik med sambo Silvia, Wien, Alexandra i Kalix, Stephanie i Östersund samt övrig släkt och vänner.