Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borgerligt samarbete med (V)?

För de som tycker att det nu behövs en satsning på välfärden och slut på besparingar på våra barn och insett att Socialdemokraterna behöver bytas ut efter 20 år vid makten i Östersunds Rådhus, så är vi de partier man bör välja.

Vi lovar att sluta spara på barnen. För att lyckas med det har vi öppnat upp för samarbete med  partier som ideologiskt står långt ifrån oss.

Vi gör det för att värna välfärden! Vi vill vara ärliga och öppna att hitta samarbeten i sakfrågor där vi har liknande åsikter,

Detta är inget unikt, det förekommer i andra kommuner där man prioriterar sakfrågorna. Det har även skett i Östersund på senare tid till exempel när det gäller nedläggningen av Mosippans förskola och vid senaste kommunstyrelsen om konserthallens placering.

Centerpartiet däremot skickar ut olika signaler. Bosse Svensson (C) skriver ena dagen på "kan du lova" att de ej låst sig för konserthallens placering. Dagen efter röstar hans parti med (S) och (MP) att den ska ligga vid Rådhuset och inga andra alternativ ska utredas.

Svensson säger att han ej kan samarbeta med Socialdemokraterna. Hans partivänner "svävar på målet" och sitter fortfarande i socialdemokraternas knä då de ej avgått från sina arvoderade poster i Rådhuset, så samarbetet fortsätter de facto.

Vi är ärliga och går ut före valet och säger att om det finns partier, som till exempel Vänsterpartiet, som också vill satsa på skolor, förskolor, fältarbetsgrupp, fritidsgårdar, miljöfrågor och utveckling av centrum, ja då är vi beredda att diskutera det.

Det är viss skillnad mot Centerpartiet i Östersund. De gör som Stefan Löfven och mörkar vilka partier de kan tänkas samarbeta med efter valet. personkryssen avgör säger de! Så lättvindigt ser inte vi på behovet att avlösa socialdemokraterna efter 20 års maktinnehav. Centerpartiet sumpade chansen till byte 2012 då de hoppade upp i Socialdemokraternas famn. Vad kommer de göra i höst?

Vill man byta ut Socialdemokraterna och se en satsning på välfärden i Östersund är Moderaterna och Folkpartiet de säkra valen. Röstar man på Centerpartiet svävar man i ovisshet.

Pär Jönsson (M)

Pär Löfstrand (FP)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel