Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borgerligheten har gjort mer än utlovat

Häromdagen träffade jag i Bräcke ett antal Sekoiter från Mellannorrland.

En av dem hade med fackets rödblå broschyr från förra valet. De beskrivningar som gavs av vad som skulle ske efter en borgerlig valseger var förvånansvärt precisa. Det betyder att de borgerliga gjort vad de sagt. Men när en halv miljon lämnade a-kassan efter chockhöjda avgifter blev de borgerliga överraskade. Fast i Sekos broschyr stod det redan vad som skulle hända. De känner medlemmarnas villkor.

Tyvärr har regeringen också gjort mer än vad de sagt. De började med att försämra arbetarskyddet, en förändring som märks på sikt. Sen tog man bort all trygghet från deltids- och säsongsarbetslösa.

Nu lovar M oderaterna att skydda kollektivavtalen. Samtidigt gör man sitt bästa för att försvaga facken. Det försämrar förstås kollektivavtalens innehåll.

Vad händer om de vinner igen? Vad händer då med sådant som nu inte diskuteras, som förtroendemannalagen? Låt inte Reinfeldt få en chans till.