Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boktipset: Skapat

165. Så många konstnärer, slöjdare och konsthantverkare från länet ryms i nya skriften Skapat.

En guide till länets slöjdare, konstnärer och konsthantverkare har nyligen kommit ut med texter av Åsa Eriksson Ahnfelt och bilder av Tina Stafrén. Bakom skriften "Skapat" står konst- och hemslöjdskonsulenterna i Jämtland och Härjedalen.

"De hamnar i ett sorts mellanrum mellan kultur och näringsliv" säger Birgitta Nilsson som intervjuas i egenskap av projektledare för avslutade projektet Drivkraft om företagare inom kulturella och kreativa näringar.

I skriften finns korta beskrivningar av och kontaktuppgifter till hela 165 företagare inom konst, slöjd och konsthantverk i länet. Här finns också porträtt av några av dem: textilkonstnären och formgivaren Katarina Widegren, konstnären och keramikern Åsa Maria Hedberg, slöjdaren Tage Lundqvist och glasblåsarna Anna Lena Kauppi, Ulla Gustafsson och Nilla Eneroth vid Storsjöhyttan.

Känslan av att bläddra i "Skapat" påminner om att åka runt på Kul tur – majhelgen med öppna ateljéer och verkstäder som i år äger rum 3-4 maj.

Malin Palmqvist