Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bok om Vargmålet i Lillhärdal: Författarna vill visa rättsskandalen och maktmissbruket

Nu blir Lillhärdalsfallet bok. Det är Karl Hedin och Björn Törnvall som ger ut De jagade jägarna. Författarna anser att de fem männen som åtalades för illegal vargjakt utanför Lillhärdal, och som nyligen har friats i Svea hovrätt, har utsatts för rättsövergrepp.

– Man är väl lite knäpp, det börjar väl med det, säger Karl Hedin.

När han först hörde vad som hade hänt i det så kallade Vargmålet trodde han inte att det var sant.

– Jag såg till att få träffa Anders Dunder för att bli säker på att han inte hade totat ihop något och han visade sig ju vara en rekorderlig karl. Så jag blev intresserad av fallet, väldigt intresserad, säger Karl Hedin.

Sedan korsades de båda jägarnas, Karl Hedins och Björn Törnvalls, vägar. De var ense om att det var en rättsskandal och ett flagrant maktmissbruk som de bevittnade.

– Vi började diskutera om vi kunde göra något åt eländet, något som skulle få effekt. Det blev en bok. En bok ligger kvar och budskapet har långt tid på sig att tränga in.

En av de åtalade, Anders Dunder, säger att det är otroligt att två obekanta människor kan ägna tid, kraft och pengar åt fallet.

– Det är bra att folk får läsa om den här förföljelsehistorien som grundat sig på tro och spekulationer som trissats upp, säger Anders Dunder, som är en av de åtalade – nu friade – männen.

Bokens fullständiga titel är De jagade jägarna – Om myndigheternas ökande maktmissbruk mot landets jägare, Lillhärdalsfallet och vargkonflikten i Sverige. Den kommer ut i mitten av december och ges ut på eget förlag.