Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bohlin hoppar av tal för LO

På lördag skulle landshövding Britt Bohlin ha invigningstalat på LO:s familjedag i Badhusparken. Nu hoppar hon av.

– Jag såg i annonsen att det också var Socialdemokraternas valupptakt. Den vill jag inte bli sammankopplad med, säger hon.

Britt Bohlin hade tackat ja till att prata om sitt uppdrag som varselsamordnare på LO:s familjedag.

– Samröre med LO måste jag ha i det här jobbet. Som varselsamordnare måste man arbeta med parterna på arbetsmarknaden och det känns helt okej att prata på LO:s familjedag. Men när det visade sig att det ska ske en massa andra saker med partipolitisk anknytning så är det olämpligt för mig att vara med, säger hon till LT på måndagskvällen.

Britt Bohlin hävdar att hon inte kände till att Socialdemokraterna skulle ha sin valupptakt samtidigt. Efter att hon hade fått kännedom om detta valde hon att avsäga sig uppdraget att invigningstala för LO.

– Det blir en olycklig sammanblandning, säger hon.

Borgerliga politiker har ifrågasatt lämpligheten i att landshövdingen invigningstalar för LO. Men det är inte kritiken som gör att hon nu hoppar av, menar Britt Bohlin.

– Jag var helt övertygad om att det var LO:s familjedag och inget annat, säger hon.

Britt Bohlin har även tidigare fått kritik för att engagera sig i sådant som kan kopplas till partipolitiska ställningstaganden i sin roll som landshövding.