Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Body count

"Manslaughter"
(Ada Global/Warner)
Bästa låt: "Back to rehab"
Vetyg: 3

"You think we live in a new age, but let me tell you, it can happen real easy, don't make me bring the gravity nigger". Sedan räknar Ice T upp X antal skjutvapen som han tänker ha ihjäl dig med, för om du snackar shit, blir du shot. Nä, Body Count har definitivt inte hängt med in i den nya tiden. Ice T lever fortfarande i 1992. Som tur är.

Det finns någonting otroligt befriande med artister som verkligen inte bryr sig. Av gruppens sex originalmedlemmar är tre döda, men Body Count fortsätter att mala ut en underbart smaklös mix av pubertal gangster-rap och torftig groove-metal. Det var längesedan gruppen utpekades som djävulens redskap för skjut en snut-låten med det passande namnet "Cop killer", men för den som är sugen på att uppröras finns här material till exakt 99 Twitter-rants, och covern på Jay-Z "99 problems" är en av dem. Ice T:s centrala teman är som vanligt vapen, mord, gängvåld, bitches, weed och hans egen übermäktighet. Här kan det vara bra att komma ihåg att Ice T är ett ungefär lika stort hot mot sin omgivning som det tyska power metal-bandet Blind Guardian är mot drakar.

Och sedan ska det sättas pluppar? Det är löjligt. Tar man det här på allvar blir betyget typ noll, men betraktad som (eventuellt) oavsiktlig humor är skivan en klockren femma.

Carl Cato/TT