Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bob Hund dompterade publiken

/
  • Bob hunds sångare Thomas Öberg gjorde allt han kunde för att få igång sin publik, med lyckat resultat.Foto: Ulrika Andersson

Badhusparken

(Fredag)

Annons

”Musik för folk som inte kan bete sig som folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk...” Det är onekligen ett mantra som fastnar vare sig man vill eller inte. Bob hund har alltid haft låtar som satt sig, trots att deras musik aldrig varit av kommersiell art. Deras senaste platta var nog också förra årets mest efterlängtade comeback. Musiken hittade så väl ut till gamla indiepopsnören, som nya spotify-freaks. Därför fanns det också en viss förväntan för hur deras konsert skulle bli.

Bob hunds sångare Thomas Öberg behöver inte många sekunder på sig för att få med sig delar av publiken precis dit han vill. Öppningen med ”Tinnitus i hjärtan” var helt fenomenal. Det fanns inte heller något större tvivel om att det är någon större skillnad på Bob hund år 2009 än vad det var på samma band för 10–15 år sedan.

Thomas Öberg öser så mycket han kan. Hans stil är fortfarande energisk och något av en blandning mellan artisteri, ironiskt clowneri och performance art. Naturligtvis reagerade publiken starkast på de något äldre låtarna. I ”Nu är det väl ändå revolution på gång” så hoppade samtliga i Badhusparken i takt.

Mer läsning

Annons