Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boakye kan bli borta ett helt år

Scenen var Jämtkraft arena torsdag förmiddag: En bedrövad Thomas Boakye samtalade med tränaren Graham Potter. ÖFK–stjärnan hade nyss fått sin dom. Ett korsband är av och säsongen över.

Annons

För en 21-åring som älskar fotboll och där sporten just nu är hela hans liv, var det givetvis tungt. Nu tvingas han till operation och blir borta 9-12 månader. I värsta fall är hans karriär i fara.

– Jag vill inte vara ovänlig, men jag orkar inte prata med någon just nu, sa Thomas Boakye några minuter efter beskedet.

I jakten på nyheter inför mötet med Syrianska i Södertälje, var min och kollega Patrick Sjöös utgångspunkt: Hitta någonting positivt. Vi orkar inte med eländesrapporteringen mer.

Tyvärr gick det inte. I stället kom nyheten om Thomas Boakye. Ännu en långtidsskada, ännu en smäll för en drabbad individ och för hela ÖFK. Problemen tycks aldrig ta slut.

– Det gör ont i hjärtat i dag. Jag vet hur mycket fotbollen betyder för Thomas, konstaterade Graham Potter sedan han samtalat med sin normalt vindsnabbe back/mittfältare ute på plan.

Men nu är det alltså färdigspelat för i år. Han kom in i paus på Påskafton mot Husqvarna, men fick en smäll på vänstra knät och linkade ut. Ingen trodde då för hela säsongen, men det bittra beskedet gav sjukgymnasten Frida Eklund till spelaren och lagledningen innan torsdagsträningen.

– Ett avslitet främre korsband är bland den allvarligaste fotbollsskadan en spelare kan råka ut för. Först väntar operation, sedan en mycket lång rehabilitering. Utgången av skadan är dessutom oviss. Det är tungt, menade ÖFK:s medicinska expert.

En stund innan hade undertecknad samtalat med Graham Potter om hans upplägg inför fredagsmatchen mot Syrianska.

– Men sådana här dagar man får man ändå lite distans till fotbollen, sa Potter och hyste massor med medkänsla för sin skadade back/mittfältsstjärna.

Potter tror på sitt lag, trots åderlåtningen av spelare. Han fortsätter sprida positiva vibbar kring sig utifrån spelet mot både Värnamo, (1-3) och Husqvarna, (1-1).

– Dessutom har vi lärt av misstagen mot Ljungskile. Vi är så väl förberedda vi kan vara.

Han försöker bortse från att nästan halva truppen inte finns att tillgå. Att resan mot Stockholm och Södertälje görs med bara sexton spelare, fastän reglerna tillåter elva plus sju avbytare.

– Vi kan inte älta alla problem i oändlighet. Den trupp vi mönstrar ska göra jobbet. Det är där vi är och jag fokuserar på det, menar Graham Potter.