Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boakye: "Finns en chans att jag kan komma tillbaka"

Han sköt ÖFK till Superettan en kall oktoberkväll i Uppsala.
Får långtidsskadade Thomas Boakye vara med och skriva historia igen?
– Fortsätter vi så här kan ingen stoppa oss från att gå upp. Och jag gör allt för att komma tillbaka, det är inte helt uteslutet att det blir den här säsongen, säger han.

Fredag förmiddag. Den uttagna truppen till lördagens match mot Husqvarna har redan lämnat Östersund. Thomas Boakye har fått ledigt av ÖFK men tränar på egen hand på ett gym i centrala Östersund. Efter knäoperationen den 27:e maj har han hanterat rehabträningen med stor målmedvetenhet.

– Jag känner att jag går framåt varje dag. Just nu är det mycket balans- och stabilitetsövningar för att bygga upp styrkan kring knäet igen. När jag känner mig tillräckligt bra börjar jag att jogga, säger Thomas Boakye, och berömmer sjukgymnasten Frida Eklund.

– Hon har gjort ett fantastiskt jobb, inte bara med mig utan med alla skadade spelare.

Thomas Boakye skadade sig på Påskafton hemma mot just Husqvarna. Beskedet då var att säsongen var över.

Är det fortfarande så?

– Nej, det beror på hur det går med rehabiliteringen. Frida är väldigt nöjd med mina framsteg, så det finns en chans att jag kan komma tillbaka på planen den här säsongen.

– Men jag tänker inte stressa fram något och riskera att dra upp samma skada igen.

Thomas Boakye kom till Östersund under sommaruppehållet 2012 (året då ÖFK gick upp i Superettan) och blev snabbt en publikfavorit. I den sista seriematchen mot Sirius klev han fram som matchhjälte med ett avgörande 1-0-mål.

– En helt galen kväll. Jag minns att jag kom från höger och fick passningen av Gilligan (Ryan). Jag tryckte till direkt. Det var magiskt att få vara med och föra upp det här laget till Superettan.

Nu får han sitta på läktaren när lagkamraterna håller på att skaffa sig ett läge för att klara av ett nytt avancemang.

– Det är förstås inte helt enkelt. Jag vill hjälpa laget. Men ärligt talat så inspireras jag bara av att det går så bra. Det motiverar mig att komma tillbaka så snabbt som möjligt.

– Fortsätter killarna så här kan inget stoppa oss från att gå upp.

Thomas Boakye har bara kontrakt med ÖFK säsongen ut och säger så här om framtiden:

– Jag försöker att inte tänka på framtiden så mycket. Jag försöker bara jobba så hårt jag kan för att kunna bidra till laget igen. Resten lämnar jag till Gud.

Om det är upp till dig då?

– Jag älskar klubben och skulle så klart vilja stanna. Alla har stöttat mig under den här skadeperioden. Det handlar inte bara om fotboll när jag snackar med Graham (Potter) eller någon annan. Det handlar också om hur man bäst hanterar saker som person. Du blir omhändertagen här.

– Men det här är sista året på mitt kontrakt... allt är inte upp till mig.