Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bo Wikström

När kvällen kom, då blev det så tyst och stilla. Vår älskade pappa Bo Wikström hade då fått somna in med oss barn vid sin sida.

Pappa var född I Gevåg som nummer två i en syskonskara av sex.

Han började jobba i skogen i unga år tillsammans med sin far. På vintern högg han timmer och när våren kom var det flottning som gällde.

Många är de historier han har berättat från den tiden, när han bodde i huggarkojan. Tidigt vaknade hans intresse för skog och natur och då framförallt för bärplockning och fiske. Så fort tillfälle gavs tog han fram sitt metspö för att fånga någon bäcköring eller fiska vid någon å och på vintern åkte han gärna skidor.

Efter rekryten, som han gjorde i Umeå, flyttade han hem igen. Det var också där på byvägen i Gevåg pappa träffade sin livskamrat, vår mamma Vera. Så småningom gick flytten till Rätan, där pappa fick jobb på olika kraftverksbyggen och efter det fortsatte han att arbeta inom byggbranschen fram till sin pension.

Pappa och mamma gifte sig 1963 och fick tre barn. Lediga stunder for han iväg för att fiska eller plocka bär och ofta tog han oss barn med sig. Få är de myrar, hyggen och vattendrag som han inte har besökt. Pappa har alltid ställt upp och skjutsat oss barn under de aktiva barn- och ungdomsåren och då bland annat till skidtävlingar och annat.

Pappa har haft många vänner och många av dem ända från ungdomsåren.

För några år sedan drabbades pappa av ledgångsreumatism. Trots smärta och problem att gå, så var han social, skämtsam och glad och har alltid fortsatt vistas i skogen. Familjen och mågarna höll han varmt om hjärtat, och speciellt barnbarnen blev viktiga för pappa när han sommaren 2007 blev änkling. Han hade fin kontakt med dem och frågade alltid hur det var med ”barna”.

Pappa såg fram emot en knäoperation – som han väntat på länge – så han skulle kunna följa med barnbarnen ut i skogen och plocka bär och svamp och åka på skidtävlingar.

När yngsta barnbarnet kom på besök tittade de ofta på fåglar och fikade och hade trevliga stunder tillsammans.

Pappa blev 76 år. Han lämnar ett stort tomrum efter sig. Sov gott.

Barnen med familjer