Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bo tog av sig kepsen när polisen dök upp i älgskogen

/
 • ”Under mina 40 år som jägare har jag aldrig sett en polis i skogen”, säger Bertil Larsson från Grötingens jaktlag, samtidigt som han får blåsa i alkometern. Poliserna Mari Brodin och Daniel Sjölund från Östersund kollar att allt går rätt till.
 • Bo Gustavsson från Falköping blev så paff när poliserna dök upp så han tog av sig sin jägarmössa. ”Ett oväntat       men bra besök”, tyckte han.
 • På vägen mellan Bräcke och Nyhem fick flera älgjägare på sina pass besök av polisen.
 • ”Under mina 40 år som jägare har jag aldrig sett en polis i skogen”, säger Bertil Larsson från Grötingens jaktlag, samtidigt som han får blåsa i alkometern. Poliserna Mari Brodin och Daniel Sjölund från Östersund kollar att allt går rätt till.
 • ”Inte hade man väntat sig polisbesök i älgskogen”, säger Bertil Larsson från Bräcke när Mari Brodin och Daniel Sjölund bad att få se Bertils vapen.
 • Anton Ohlin blev stoppad en bit nedanför Bräcke. ”Det är bra att polisen är ute även på de små vägarna. Man vet aldrig vilka man möter”, säger han.
 • Bräckepolisen gjorde också ett nedslag utanför Systembolaget i Bräcke för att kontrollera nykterheten bland bilisterna. ”Jag bor normalt i Tokyo, men har min stuga här i trakten”, berättar Lars Arvidsson innan han blåser i alkometern.

Jägarna i Grötingens jaktlag utanför Bräcke gjorde stora ögon under måndagen när lagens långa arm helt plötsligt gjorde ett besök i älgskogen.

– Jag har jagat i 40 år och det här var första gången som jag fått göra ett nykterhetstest under jakten, säger Bertil Larsson när poliserna söker upp honom vid hans pass.

Annons

Senaste dagarna har polisen i länet gjort nedslag hos olika jaktlag i länet för att kolla att nykterheten, vapenlicensen och jakttillståndet är i sin ordning.

I fredags var Krokomspolisen ute redan klockan fyra på morgonen och kontrollerade flera lag i Änge, Rise och Kälom.

Under gårdagen var Bräckepolisen ute i samma ärende ochLT fick följa med polisassistenterna Mari Brodin och Daniel Sjölund från Östersund när de åkte runt i Bräckeskogarna.

– Många jagade väl klart förra veckan, men jag vet att vissa lag har senarelagt sin jakt och därför passar vi på att kolla jägarna även den här veckan och några veckor framåt, säger Mari Brodin.

När vi kommer till ett älgpass efter vägen mellan Bräcke och Nyhem blir jägaren Bo Gustavsson från Falköping så paff att han tar av sig kepsen för polisen.

– Det är jättebra att ni kommer ut till oss jägare tycker Bo, samtidigt som han får visa licens och jakttillstånd samt blåsa i alkotestet.

– Jaktledaren för vårt lag var stenhård innan han släppte ut oss i skogen, allt skulle vara i perfekt ordning. Så inom Grötingens jaktlag tror jag inte att det ska vara några problem, säger han.

Bo Gustavsson berättar att han är jaktgäst i Grötingen men att han själv är jaktledare i Falköping.

– Där nere har jag aldrig sett en polis i skogen fast jag jagat i 38 år.

En bit därifrån förbereder sig Bertil Larsson från Bräcke att börja eftermiddagens jakt.

– Jag har heller aldrig sett en polis i skogen under mina 40 år som jägare, men jag tycker det är bra att vi kollas upp.

Bertil berättar att laget förutom sex vuxna djur har en björn som man försöker fälla inom sina marker och att den var synlig under söndagen.

– Det känns lite extra spännande.

Polisen Daniel Sjölund säger att han tror att skötsamheten inom jägarkåren blir bättre år från år.

– Det här med jägarsupar och annat som hörde till jakten tidigare har nog minskat nu.

Under den tid som LT var med i älgskogen hade inte polisen något att anmärka på bland jägarna och Mari Bodin och Daniel Sjölund var mycket nöjda med resultatet.

Lika nöjd är Mikael Lundberg vid Krokomspolisen.

– I fredags kollade vi upp mellan 20 till 25 jägare i olika jaktlag i Offerdal och vi hade inte en enda anmärkning. Jägarna skötte sig exemplariskt och jag tycker också att det blir bättre för varje år.

Mikael Lundberg säger att många blev mycket förvånade när polisen dök upp mitt under jakten.

– Det är bra att vi visar oss även ute på älgpassen och jag tror att det sprids snabbt bland jägarna.

Krokomspolisen kommer också att fortsätta med sina kontroller av älgjakten de närmaste veckorna.

Annons