Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bo Nordlund

/

Vår pappa, Bo Nordlund, avled lördagen den 27 mars.

Annons

Under sitt liv var han bland annat kantor, optimist, skogsarbetare, skollärare, entusiast, spelman, medmänniska, bonde, körledare, föreningsmänniska, rättrådig, tankspridd, farfar, godtemplare, musiklärare, politiker, arbetsmyra, scoutledare, envis, morfarsfar, snickare, morgonpigg, granne, plikttrogen, svärfar och tempelriddare. Men framförallt en god make och far.

Han började i Storån, Ytterhogdal och slutade i Lillå, Hackås. Han var äldst av fem syskon. I början var det enkla förhållanden och han började arbeta redan i 11-12-årsåldern. Då skaffade han sin första fiol och lärde sig spela. Började som dräng i Landsom 1947. Sen blev det Birka folkhögskola, körsång och orkester.

Efter lumpen jobbade han i skogen åt Gunnar Bingner, vars dotter blev vår mamma Gunnel. De förlovade sig och for till Härnösand där pappa gick på lärarseminariet. Bröllop i Ås 1956. Sen blev det bröllopsresa till Falun där pappa spelade upp för kantorsexamen, alltid förena nytta med nöje. Första tjänsten var i Alanäs, där Mats föddes 1957. Efter det blev det några år i Mattmar, då kom Lars, och sen till Nälden och Per.

Vid Näskotts kyrka fanns en åker där man kunde odla potatis, sagt och gjort. Sen arrenderade pappa en gård i Nälden och födde upp kalvar och så småningom kor. Pressade hö runt hela Jämtland och sålde gamla traktorer samtidigt som han jobbade i kyrkan och skolan. 1979 kom vi till Ås, då slutade han med skolan och jobbade bara som kantor fram till pensionen, parallellt med bonderiet förstås. Sen flyttade mor och far till sin fina stuga i Lillå.

Under dessa år är det åtskilliga barn som gått för honom i skolan, gnetat på fiollektioner, varit på scoutläger, sjungit i kören eller bara suttit i hans knä vid pianot. Inte att förglömma alla de som varit med i alla föreningar, körer och tillställningar.

För far var ingenting omöjligt, genom sin glädje och entusiasm samlade han på sig en stor vänkrets.

Det är få som har hunnit med så mycket och samtidigt haft så roligt i sitt liv som han!

Sönerna

Mer läsning

Annons