Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bo Jonsson

/

Annons

Bo Lennart Jonsson, född Wiklund, har avlidit i en ålder av 65 år.

Han var född i Oviken och flyttade till Skucku med modern Ingrid Wiklund för att bosätta sig hos hennes livskamrat Olof "Olle” Jonsson. Där fick Bosse en jättefin uppväxt. Olle månade om Bosse av hela sitt hjärta och när Bosse var 16 år, adopterade Olle honom och han fick efternamnet Jonsson.

Han gick Birka folkhögskola och utbildade sig sedan till radio- och tv-reparatör i Arboga dit han flyttade på 60-talet. Han var därefter anställd vid Arboga radio & tv och senare vid dåvarande LM Ericsson i Örebro.

Bosse flyttade tillbaka till Östersund 1969 och var alltsedan dess bosatt i Odenskog . I Östersund arbetade han på Nilssons radio och tv och sedan på Ericsson. I början av 90-talet drabbades han av sjukdom som han aldrig tillfrisknade från.

Bosse var mycket musikintresserad och började spela fiol under skoltiden. I tonåren var han också ute och spelade på danser. Han var medlem i Östersunds orkesterförening. Under 70-talet var han på Birka folkhögskola på somrarna där han fick utlopp för sitt fiolspelande med likasinnade.

Bosse har varit en omtänksam äkta man och alltid ställt upp på sina barn under uppväxten. Han var aktiv i UNF:s barn- och ungdomsverksamheter, till exempel med filmvisning på Lillsjögården. Han skjutsade sina barn och deras kompisar vart än de skulle, oavsett tid eller dag.

Innan han blev sjuk var han en person som ställde upp på sin omgivning. Han var den som lagade allt tekniskt åt familjen och vännerna och gick det inte att lösa problemet direkt, så uppfann han något som gjorde att det fungerade.

Det som gjorde honom jätteglad under de sista tio åren var att han fick veta vilka som var hans halvsyskon och kontakten med dem lyste upp hans vardag.

Bosse sörjs och saknas närmast av makan Gun, dottern Helene, dotter Salle med sonen Albert och dottern Agneta med sambo Sven-Åke.

Mer läsning

Annons