Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bo Hilleberg utsedd till årets OutDoor Celebrity

För femte året i rad uppmärksammade den stora friluftsmässan OutDoor en persons viktiga gärning inom friluftsindustrin. I år utsågs Bo Hilleberg grundaren av Hilleberg the Tentmaker till årets "OutDoor Celebrity".

Friluftsmässan hölls i Fredrichshafen, Tyskland mellan 15 till 18 juli. Juryn bestod av ledande internationella branschjournalister och representanter från friluftsindustrin som med utmärkelsen ville uppmärksamma Bo Hillebergs långa entreprenörskap, hans aktningsvärda person och hängivenhet till att leva i harmoni med naturen.

– Jag är väldigt stolt över utmärkelsen, säger Bo Hilleberg i ett pressmeddelande. Jag tror att lång och trogen tjänst ligger bakom att jag fick den. Kanske kan det också vara för att jag mer än andra satsat på utbildning av butikspersonal. Redan 1976 drog jag igång de första utbildningarna och sedan dess har jag genomfört utbildningar för butikspersonal runt om i Europa.

1971 startade han sitt första företag, Hilleberg AB på Frösön. Till en början var företagets verksamhet huvudsakligen inom skogssektorn och tälttillverkningen bara en liten och outvecklad del. Men när det första tältet Keb kom blev en omedelbar säljsuccé och idag anses han vara en av de mest respekterade tälttillverkarna i branschen. Hans många innovationer inom tälttillverkning är idag standard över hela världen.

Huvudkontoret ligger än idag kvar på Frösön men sedan 2003 drivs företaget av barnen Petra och Rolf Hilleberg. Bo Hilleberg sitter kvar som styrelseordförande.