Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bo Granholm

Vår älskade farfar Bo Granholm har nu 83 år gammal lämnat jordelivet och vandrat vidare ut i universum.

I sitt yrkesverksamma liv hann han med ett flertal yrken, han började arbeta som skogsarbetare tillsammans med sin far i Resele, Ångermanland, för att sedan byta karriär och arbetade under några år som taxichaufför i Örnsköldsvik innan han flyttade till Hoting och köpte sin egen taxirörelse. Efter 15 år bytte han återigen karriär och startade en grävmaskinsrörelse som han drev tills han på grund av sjukdom tvingades avveckla.

Det är efter att han slutade arbeta som våra minnen av farfar börjar, vi kommer ihåg när vi var små att han ofta kom och hälsade på. Han kunde sitta i timmar med en kaffekopp i handen vid köksbordet och titta på oss när vi lekte på golvet, vi var då bara 4-5 år.

Så länge han klarade av att köra bilen mellan Rörström och Östersund själv, kom han och hälsade på oss flera gånger i månaden, dessa besök såg vi fram emot med stor glädje.

En gång hade han köpt varsin mjukisdress till oss, en aprikos och en ljusblå, vet inte riktigt varför just de presenterna etsat sig fast i minnet men den gången var det något speciellt över.

När farfar inte lägre kunde komma och hälsa på oss så fick vi åka och hälsa på honom.

Kommer ihåg första gången vi drack kaffe… Det var hos farfar!

Det har de senaste åren varit underbart att se honom tillsammans med sina barnbarnsbarn, hela han har varit ett stort leende när vi har varit där med våra små.

Farfar efterlämnar ett stort tomrum men vi kommer alltid att bära honom med oss i våra hjärtan. Sov gott älskade farfar!

Barnbarnen Sara och Simon med familjer