Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bluesfestival på Captain cook

I tomrummet efter Östersunds bluesfestival som i år tagit ett sabbatsår ställer Captain cook till med en egen musikfest tillägnad bluesen.

Annons

Captain cooks hjärta har i och för sig alltid klappat hårt för bluesmusiken. Ägarna har i många år varit duktiga på att tillfredställa publiken med blå konsertupplevelser.

– Vi fortsatte med livemusik även sedan Bluesfestivalen flyttade upp till Folkets hus, säger Patrik Nilsson, som hoppas att den stora Bluesfestivalen kommer igen nästa år och att den då flyttar tillbaka till Östersunds centrum.

– Det var ju det där att folk kunde gå runt mellan olika ställen som var grejen och Bluesfestivalens styrka. Jag tror även att banden tyckte att det var trevligare att få närkontakt med publiken, säger han.

På torsdag drar Micke Mojo and his Bedroom Bazookas igång helgens festival. Den fortsätter sedan med Skellefteåbandet Steamin' Jesaja och Bolga Bluesband, från Norge, både fredag och lördag. Bolga Bluesband har gjort sig kända för sin svängiga blues med inspiration från genrens absoluta storheter. Steamin' Jesaja har besökt Östersunds musikscen många gånger. Bandet spelar Chicago och jumpblues med vissa inslag av rockabilly.

– De står för en glad blues med munspel, ståbas, gitarr och trummor, säger Patrik Nilsson.