Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blött och regnigt DM i Krokom

Det är som bekant inget sommarväder Jämtland bjuder på i juli månad. Det märktes inte minst i distriktsmästerskapen och poängjakten i Krokom på torsdagskvällen.

Regnruskigt och sju till åtta grader var förutsättningarna för de unga friidrottarna som försökte samla poäng i Krokom. Motvinden bjöd på motstånd i sprinten och medvinden gav fart i hoppen.

I damklassen 100 meter genomfördes försöksheaten men den elektroniska tidtagningen strejkade och damernas DM på 100 meter sköts därmed fram till poängjakt fem, som hålls på tisdagen den 4 augusti. Det var med andra ord inga klockrena förutsättningar för tävlingarna. Men det blev ändå många fina resultat.

Niklas Alsing från ÖGIF vann 100 meter på tiden 11.99 och hoppade ett okej och 6.23 i längdhoppet, 184 centimeter längre än tvåan, vädret till trots. Johan Alsing, bror till Niklas, hoppade i stället högt och tog 160 centimeter i herrarnas höjdhopp.

På damsidan var det Marieby som dominerade genom Elin Backlund och Karolina Svensson. Backlund vann höjdhoppet med ribban på 145 centimeter och Svensson tog hem vinsten i läng med ett hopp som mätte 50,4.