Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blöt start för Brunflofestivalen

Mycket av kringverksamheterna i samband med helgens festival i Brunflo regnade bort.

Annons

Veteranfotbollen flyttades till inomhushallen i Torvalla och marknaden med knallarna kunde inte genomföras som planerat.

Några höll ut i regnet under lördagen men affärerna gick trögt.

– Det har varit två köpare av rullrån, konstaterade Conny Duvdahl som hoppades få in pengar så så det täckte bensinkostanden innan dagen var slut.

Han och några försäljare till hade satt upp sina stånd i skydd av taket från Klanghallen.

– När det blir sånt här väder går inte folk ut, sammanfattade Lena Zäll som sålde ostar från Åsbergets gårdsmejeri.

– Synd med vädret när det ordnas någonting i Brunflo, tyckte Rut Marklund som sålde smycken men packade ihop före lunch.

Helena Bergdahl i arrangörsledet berättar att man bildat Brunflo & Co för arrangemanget det genomförs i samarbete med hockey- och fotbollsföreningarna.

Fredagskvällens tillfälliga pub var mycket välfylld och lördagskvällens dansgala i Klanghallen med tre band drog 500 besökare. Publiksiffran för dansen ligger i nivå med vad arrangörerna räknade med.

– Vi hoppas kunna köra det här arrangemanget några gånger till och har redan bokat band till nästa år, säger Helena.

Viss kritik har riktats mot att det var 18-årsgräns till dansen och fritidsgården Briggen hade lördagsöppet för de som inte kom in.