Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blixtrande trio från Metz

Metz mecablitz 24 AF-1 digital, 36 AF-5 digital och 44 AF-1 digital är tre nya upplysande blixtnyheter från Photokina.

Annons
Metz mecablitz 24 AF-1 digital, 36 AF-5 digital och 44 AF-1 digital är tre nya upplysande blixtnyheter från Photokina.

Metz mecablitz 24 AF-1 digital är en kompakt instegsmodell som ska vara tillräckligt slimmad för att slinka ner i fickan samtidigt som den ger bättre belysning än kamerans inbyggda blixt.

Det går att få mjukare ljus genom att reflektera blixtljuset. Detta är Metz minsta systemblixt med ledtal 24 vid ISO 100 och utlysning motsvarande 35 mm brännvidd i småbildsformatet. Pris 798 kronor.

Metz mecablitz 36 AF-5 digital
är utrustad med en vidvinkeldiffusor för 18 mm brännvidd (i småbildsformat). Till skillnad mot instegsmodellen har den manuellt justerbar zoomreflektor, och dess blixthuvud kan vinklas och vridas.

Ledtal 30 vid utlysning motsvarande 35 mm i småbildsformatet, 36 vid maxzoom. pris 1.198 kronor.

Metz mecablitz 44 AF-1 har mer elegant design och många inställningsmöjligheter. En intuitiv kontrollpanel på baksidan med belysta knappar ska underlätta hanteringen.

Bland egenskaperna finns automatisk zoomreflektor, integrerad vidvinkeldiffusor för 12 mm vidvinkel (i småbildsformatet), utfällbar reflektorskiva och USB-kontakt för snabba mjukvaruuppdateringar.

Ledtalet är 32 vid 35 och 50 millimeters utlysning i småbildsformatet, 44 i teleläge 105 mm.

Samtliga blixtaggregat finns för Canon, Nikon, Olympus/Panasonic, Pentax och Sony. De drivs med alkaliska batterier eller laddningsbara NiMH batterier i AA-storlek. Pris 2.198 kronor.

Samtliga blixtar börjar levereras under oktober.


/Magnus Fröderberg

Kamera & Bild