Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blixtnedslag slog ut strömmen på marknad

Lördagens vårmarknad i Långå blev delvis en mörk historia. Blixten slog ner och strömmen gick. Sista halvtimmen hölls marknaden i skenet från värmeljus.

Våren är här och så är också vårmarknaderna runt om i Härjedalen. På lördagen var det dags för den i "Bana" i Långå.

– Det har varit en bra ruljans och perfekt väder, folk har handlat här inne och suttit och fikat ute, säger Camilla Bringsaas Ohlsén som sålde tunnbröd vid sitt bord.

Även Kajsa Wallström, som skötte ridningen på islandshästar, var nöjd med dagen.

– Det har varit några barn som ridit och fler som klappat.

Fram mot tvåtiden så tornade dock molnen upp sig och det brakade loss ett riktigt regn- och åskväder. Plötsligt satt ingen ute längre utan alla sökte skydd i folkets hus, i folkmun "Bana".

Det brakade till i närheten, som att blixten slog ner, och strax därefter gick strömmen. Riktigt mysigt blev det med tända värmeljus vid fikabordet. Om det inte varit för åskans dundrande som nästan fick hela huset att skaka.

Flera platser i Härjedalen blev av med elen en kortare tid när åskvädret drog förbi men just Långå var värst drabbat. Ungefär 500 elabonnenter var utan ström till strax efter klockan fyra, senare på eftermiddagen.

– Det är åskan som slagit sönder någonting. Nu har vi kopplat förbi så att de får ström, sedan ska vi felsöka på måndag, säger Svante Eriksson, jourhavande på Härjeåns.

Kanske var ovädret ändå bra för affärerna.

– Nu kan ju folk komma hit i stället för att klippa gräset, skojar Camilla Bringsaas Ohlsén.