Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blixtkrönika: Småspännande i två perioder

Obesegrade i turneringen och framme vid semfinal.

5-0 på Slovenien är kanske blygsamma siffror, men Tre Kronor var numret större. Två centimeter och två kilo i snitt per spelare, närmare bestämt.

Och nu väntar spel om medaljerna!

Slovenien ville och försökte, men hade inte förmågan att på allvar stöka till det för Tre Kronor.

Men uj vad det satt hårt åt innan Robert Kristans nolla spräcktes.

Daniel Sedin hade tidigt ett bra läge, liksom Alexander Steen. Men också slovenerna hade chanser framför Henrik Lundqvist och det krävdes ett sent (klockan på 18.50) power play innan Alexander Steen direktsköt ur snäv vinkel på en sargretur från backkanoniären Erik Karlsson.

Perioden avslutades med nytt spel i numerärt överläge för Tre Kronor, så 1–0-ledning och 10–6 i skott kändes både skönt men lite bräckligt på samma gång ...

– Bräckligt var ordet, sa Bull.

För i andra perioden ökade kronorna intresset för att försöka få till fler skott och därigenom mer tryck på Kristan. Men utan forcering mot och trafik framför mål blir det onödigt svårt att få dit pucken.

Och trots 16–5 i skott var Slovenien väl så farligt några gånger.

Nåväl, slutet gott allting gott.

Slovenerna tog slut, Sverige lyckades avgöra efter mål av Daniel Sedin, Loui Eriksson och Carl Hagelin.

Och med drömlottningen att slippa USA eller Kanada i en semifinal blir det Ryssland eller Finland på fredag, och banne mig börjar det inte spira lite finalförhoppningar för ett lag som sällan övertygat i turneringen, men som heller inte flippat ur. Och som vägrar förlora.

Det finns många styrkor och positiva egenskaper i Pär Mårts OS-skapelse. En är att göra vad som krävs. Sånt brukar räcka långt.

Vad snittlängden och snittvikten är på kronorna?

Jo, 186 centimeter/90 kilo.