Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blixten slog ner bredvid Maria

Med en stor smäll slog blixten utan förvarning ner i trädet som lossnade i stora bitar tio meter från Maria Strömqvist som låg och läste.

Maria Strömqvist låg i fredags eftermiddag ute på altanen hemma hos sina föräldrar i Svenstavik tillsammans med sin katt i godan ro när det började mullra svagt från himlen.

– Det var inte mycket så jag tänkte att det inte var någon fara att bara vara ute på altanen, säger Maria Strömqvist.

Men plötsligt small det till rejält och en blixt slog ner tio meter från Maria, rakt i ett stort pilträd.

– Det var en obeskrivligt hög smäll, jag blev alldeles chockad, skrek till och sprang in tillsammans med katten. Nu ser det ut som att någon har hyvlat av halva trädet, säger Maria.

Bredvid pilträdet brukar familjen ha en solstol som de ofta sitter i under varma dagar och det var bara en slump att Maria inte satt där just när det blixtrade till.

– Det var rena turen att jag inte satt där under just då, eller på marken bredvid. Vem vet hur det hade gått då, säger hon.

Efter händelsen fick Maria sen under kvällen ont i nacken och i armarna.

– Jag vet inte om det var på grund av chocken eller av trycket från själva blixten.

Maria Strömqvist berättar att hon inte är den som är rädd för åskan, men efter det som hände i fredags har hon tänkt om.

– Jag har fått en annan respekt för den, man tror ju inte att sånt här händer en själv, men det gjorde det.