Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blek med klorin till pastell

/
  • 3  Resultatet.Efter ungefär 12 timmar i klorinbadet tog jag upp väskan (använd gummihandskar och var försiktig eftersom klorin är mycket starkt mot huden), sköljde den noga, tvättade den sedan i maskin och lät den sedan torka.Resultatet blev en mjukt spräcklig väska i en vitgrå nyans. Tillsammans med några broscher känns den helt och hållet som ny, är perfekt till vårens mode men helt unik.Tips! Tygskor går jättebra att bleka. Har man ett par vita som blivit smutsiga blir de som nya efter ett klorinbad och vill man tona ned ett par färgade så tar man bara tre fjärdedelar vatten och en fjärdedel klorin.

När lågkonjunkturen sveper in över världen är shopping inte alltid det som står högst upp på listan över vad pengarna ska gå till. Men butikerna börjar fyllas av vårnyheter och garderoben längtar efter att uppdateras. Så vad gör man när förnuftet kanske måste tas till fånga och resurserna är små? Man DIY:ar! (DIY, do it yourself).

Annons

I vår och sommar är mjuka pasteller, bleka tyger och softa nyanser vad som kommer att fylla upp butikerna från golv till tak.

Men varför ska man köpa nya plagg när gamla, mörkare favoriter i garderoben kan förvandlas till ljusare upplagor?

Hur enkelt som helst förvandlar man vinterdystra plagg till skira kopior som blir perfekta till när knoppar brister och snön smälter.

Mer läsning

Annons