Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blåögda politiker

Nu har Kommunfullmäktige i form av (S) och (C), övriga partier var emot, bestämt att sälja marken vid betongstationen för 10,5 Mkr. Dock måste man bygga två nya rondeller för 11 Mkr så det är redan en förlustaffär. Varför betalar inte danska TK Development AB för sina nya väganslutningar?

Dessutom innebär det att Mosippans Förskola ska rivas och en ny byggnad ska byggas för totalt 42 Mkr. Det hade inte vi skattebetalare behövt står för, TK Development AB kunde stått för detta eller i alla fall delar då det gynnar dem. Då hade kommunen inte behövt stänga Ope skola som hade krävt 20 Mkr i investering för att få vara kvar. Om man vill att vi ska bli fler i kommunen så ska man väl satsa och inte lägga ner? 

Så varför gör Kommunen alltid så dåliga avtal? Är man ovan att förhandla med företag? Misstänker att det saknas villkor eller straff om TK Development AB avviker från sina löften. Så brukar det vara: Fältjägarna Fastigheter AB kunde bryta avtalet om att bygga bostäder på Stadsdel Norr utan påföljd, kommunen skrev om avtalet så det blev förmånligare istället. Det skrattas nog gott i styrelserummen när man gång på gång blåser blåögda kommunpolitiker.  

För övrigt bör Östersund politiker ta lärdom av Sundsvall. Birsta har verkligen utarmat centrum. Det är troligen den enda större staden där McDonald´s har lagt ner sin centrumrestaurang på grund av vikande kundunderlag. Då är det riktigt illa! 

 

Per Edström, Östersund