Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bland drakar och demoner

/
  • ”Dragon Age Origins” visar återigen att Bioware är kungarna av rollspelsgenren med ett episkt och storslaget           fantasyäventyr.

Dragon Age Origins

Bioware/EA Games)

Ålder: 18+

Format: Xb360, Ps3, Pc

Genre: rollspel

Annons

Betyg: 4 Rollspelsgudarna på Bioware är tillbaka med rollspelet ”Dragon Age Origins”.

Och efter att ha djupdykt i George Lucas universum i ”Star Wars: Knights of The Republic”-serien, utforskat galaxerna i ”Mass effect” och det gamla Kina i ”Jade Empire” så återvänder man till fantasygenren.

Jag ska inte gå in på själva ramstoryn, eftersom det finns ett antal olika beroende på vilken ras eller klass du väljer att spela som.

Klart är i alla fall att det är en starkt Tolkien-inspirerad historia, där människor, dvärgar och alver slåss mot de onda darkspawn, som liksom Saurons trupper invaderar landet Ferelden ifrån söder.

Spelet bygger i stort på det flexibla stridssystemet från Biowares senare spel, som finslipats till perfektion.

Vill rollspelsrookien skrapa på ytan till de matiga menyerna så går det bra. Däremot så belönas man rikligt om man skräddarsyr sin stridstaktik och då snackar vi ett kontrollmässigt djup motsvarande Marianergraven.

Storyn är riktigt välskriven liksom den ofantliga mängden talad dialog. Om du kommer ihåg det fantastiska ”Mass Effect” så är ”Dragon Age Origins” lika välgjort, om inte bättre.

Det finns ett närmast oändligt antal uppdrag och sidouppdrag. I och med att du dessutom kan spela igenom spelet med olika storylinjer så är det här ett spel som kommer att äta upp massor av din tid.

”Dragon Effect” spelar definitivt vidare i elitserien där Bioware redan är kungar. Det bjuder på massor av dramatik, unika karaktärer, oväntade vändningar, romanser och, naturligtvis, ett ton av episk action.

Om du längtar efter uppföljaren till mäktiga ”Mass Effect” så lär din väntan bli lättare nu. Faktum är att du riskerar att glömma Biowares kommande science fiction-epos då du förlorar dig i ”Dragon Age Origins” magiska värld.

Dags att kora årets rollspel redan nu?

Mer läsning

Annons