Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ambulansen larmades till fel plats

Ambulansen larmades ut till en tågolycka, men fick fel position. Olycksplatsen låg flera kilometer bort.

Annons

Det var en eftermiddag i vårvintras som SOS Alarm påkallade ambulans till en tågolycka i Östjämtland. Men det visade sig snart för ambulanspersonalen att den plats de fått angivet att de skulle köra till inte var rätt, vilket kan leda till onödigt lång väntan för patienten.

"Vi hittade inte fram och snurrade runt lite Innan vi tog fram kartor för att se var järnvägsspåret går", skriver personalen i sin avvikelserapport till Region JH.

När de stod still med fordonet för att lokalisera var de skulle bege sig kom ett räddningstjänstfordon körande förbi och de kunde då hänga på dem för att hitta fram.

Personalen konstaterar i rapporten att räddningstjänsten larmas ut från Sundsvall, medan ambulansen larmas ut från Östersund och det skulle kunna vara en möjlig orsak till varför räddningstjänsten fått rätt position men inte ambulansen.

I det här fallet krävdes att räddningstjänsten säkrade platsen vid tågspåret innan ambulanspersonal kunde påbörja någon insats, därav blev det ingen fördröjning för dem trots den fördröjda körtiden.

Mer läsning

Annons