Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen söker flyktbil efter ännu ett butiksinbrott i Åre – fotanglar kastades på vägen

Butiken Tobakkskongen i centrala Åre utsattes för inbrott under natten mot onsdag. Likt ett inbrott i två klädaffärer i förra veckan kastades fotanglar ut på vägen efter inbrottet.
Polisen söker efter en bil som setts på platsen i samband med händelsen.
– Vi har kontaktat Norge så de är informerade om det, säger John Enzinger vid polisen.

Annons

Polisen fick in larmet om inbrott i butiken vid Åre stationshus klockan 03:53 och precis som vid förra veckans inbrott åkte polispatruller från Östersund ut på ärendet.

Läs också: Nattlig smash and grab-kupp i Åre – polis möttes av fotanglar

En eller flera personer ska ha tagit sig in i lokalerna genom att krossa rutor. Tobak till ett okänt värde har stulits.

– Väktare noterar en bil som lämnar platsen, så vi jobbar utifrån det, säger John Enzinger, befäl vid polisens regionledningscentral.

Polisen har gått ut på Facebook och ber nu allmänheten vara vaksam efter flyktbilen. Fordnet i fråga ska vara en silverfärgad BMW 5-serie kombi med utländska registreringsskyltar. David Redin vid Östersundspolisen påpekar dock att registreringsskyltarna inte är att lägga någon större vikt vid.

– De kan ju vara stulna och bytas ut eftersom utan det väsentliga här är fordonstypen, säger Redin.

Precis som i samband med förra veckans inbrott på butikerna Hansson och J.Lindeberg i Åre kastades fotanglar ut på vägen. De flesta av dessa låg utanför stationshuset och polisens teori är att gärningspersonerna släppt dem när de lämnade platsen.

– Det vi kan säga nu är att fotanglarna vi funnit här är av samma typ som de utanför butikerna förra veckan, säger David Redin vid Östersundspolisen.

Direkt efter brottet ska gärningspersonerna ha kört mot Östersund enligt vittnet. Efter det har polisen inga uppgifter om de fortsatte mot Norge eller Österut.

– Vi får spela med att hela världen är möjlig. De har lämnat från ett centralt område och kan åka i vilken riktning som helst. Vi har kontaktat Norge så de är informerade om det, säger John Enzinger.

Polisen utreder om tobaksstölden har några fler samband än fotanglarna men David Redin menar att användandet av fotanglar är relativt ovanligt. I nuläget finns dock ingen misstänkt för något av inbrotten.

– Det enda sambandet vi har just nu är att de har använt samma spektakulära tillvägagångssätt med fotanglarna vid båda tillfällena, säger Redin.

Tips om händelserna hänvisar polisen till telefonnummer 11414.

Mer läsning

Annons