Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man döms för kvinnoöverfall i Östersund – så mycket ska han betala i skadestånd

/

En man i 20-årsåldern döms nu för misshandel mot en kvinna i Östersund.
Det var i februari som mannen gav sig på en kvinna och misshandlade henne. Nu dömer tingrätten mannen att betala skadestånd till kvinnan.

Annons

Mannen döms för både misshandel och falsk tillvitelse. Tingsrätten dömer mannen till villkorlig dom och dessutom ska han betala 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan som han misshandlade.

Det var en kväll i februari som mannen träffade kvinnan i centrala Östersund och då tog tag i kvinnans huvud och vred om huvudet för att sedan stoppa ner en eller flera fingrar i kvinnans mun. Enligt domen ska kvinnan ha fått smärta och blåmärken efter händelsen. Kvinnan kunde identifiera mannen i en fotokonfrontation samt känt igen mannen under rättegången och eftersom kvinnans berättelse är konsekvent och trovärdig samt styrks av vittnen så väljer tingsrätten att gå på kvinnans linje trots att mannen nekar till brottet.

Mannen ska även ha anklagat en annan man för att denne ska ha knivskurit honom, vilket inte stämmer – därför döms mannen även för falsk tillvitelse. Även här har mannen nekat till brott men fälls på grund av teknisk bevisning och vittnesmål. Det var när mannen var misstänkt för det brotten som han kunde stoppas vid tyska gränsen och sedan föras tillbaka till Östersund.

Läs även: Riskerar fängelse efter polisanmälan utan grund

Läs även: Rättegång på fredag för man som tryckte in fingrar i kvinnas mun

Här kan du läsa mer om de uppmärksammade överfallen i Östersund

Mer läsning

Annons