Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Black Ingvars varnar för danskaos

/
  • Fasta jurymedlemmar i ”Dansbandskampen” är Thomas Deutgen, Melissa Williams och Magnus Carlsson. En gäst tillkommer varje vecka, i premiäromgången är det Tomas Ledin.
  • Black Ingvars är bandet som gör partyhårdrock av kända svenska klassiker, barnvisor och dansbandslåtar. 1998      slutade de femma i Melodifestivalen med bidraget ”Cherie”, men de senaste åren har det varit tyst om de fyra Göteborgarna. Foto: Anders Wiklund/Scanpix

SVT visste inte vad de gav sig in på när de välkomnade hårdrocksgruppen Black Ingvars till ”Dansbandskampen”.

– Som att släppa in Frank Andersson på en nobelfest, säger gitarristen Magnus Tengby.

Annons

Black Ingvars är bandet som gör partyhårdrock av kända svenska klassiker, barnvisor och dansbandslåtar.

1998 slutade de femma i Melodifestivalen med bidraget ”Cherie”, men de senaste åren har det varit tyst om de fyra Göteborgarna.

Nu är de aktuella igen, i samband med lördagens nypremiär av succéprogrammet ”Dansbandskampen”. Det är med skräckblandad förtjusning.

– Vi tänkte att här kan vi ställa till oreda, de som ska dansa kommer ju få lårbensbrott. Vi är inget dansband och vi skulle aldrig ändra oss, säger Magnus Tengby.

I första omgången tävlar de mot fyra ”riktiga” dansband. Black Ingvars kommer att framföra Vikingarnas ”Leende guldbruna ögon” samt balladen ”Snart tystnar musiken”, som valts ut av Tomas Ledin själv.

– Han gästar som jurymedlem, jag har inte träffat honom på några år. Han måste ha något otalt med mig, skrattar Magnus Tengby.

Inför programmet har Black Ingvars sett till att repa lite extra. Sedan de var i ropet sist har medlemmarna främst ägnat sig åt sina ordinarie jobb, nu får de se om populariteten hållit i sig.

– Det kanske är så att dansbandspubliken är väldigt trogna sina egna dansband. Jag tror att antingen åker vi ut med en gång eller så går det skitbra.

Er styrka?

– Samma som vår svaghet. Att vi inte hör hemma här, säger Magnus Tengby.

Mer läsning

Annons