Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blåbärskaka med citronmaräng

En smarrig kaka med blåbär och frasig citronmaräng tackar ingen nej till.

Annons

10 bitar

Du här behöver du:

100 g smör

2 dl strösocker

2 st äggulor

2 st ägg

2,5 dl siktat dinkelmjöl

1 tsk bakpulver

1,5 dl halvtinade blåbär

pressad saft av 1 citron

Maräng:

2 st äggvitor

1 dl strösocker rivet skal av 1 citron

3 dl vispgrädde

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Rör i äggulor och ägg, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och blåbär. Rör ner det och citronsaft i smeten. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i sockret. Rör ner citronskalet försiktigt. Bred ut marängen över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Låt kakan kallna. Sikta över florsocker och garnera eventuellt med färska blåbär. Receptet kommer från Arla.

Annons