Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blåbärskaka med citronmaräng

En smarrig kaka med blåbär och frasig citronmaräng tackar ingen nej till.

Annons

10 bitar

Du här behöver du:

100 g smör

2 dl strösocker

2 st äggulor

2 st ägg

2,5 dl siktat dinkelmjöl

1 tsk bakpulver

1,5 dl halvtinade blåbär

pressad saft av 1 citron

Maräng:

2 st äggvitor

1 dl strösocker rivet skal av 1 citron

3 dl vispgrädde

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Rör i äggulor och ägg, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och blåbär. Rör ner det och citronsaft i smeten. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i sockret. Rör ner citronskalet försiktigt. Bred ut marängen över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Låt kakan kallna. Sikta över florsocker och garnera eventuellt med färska blåbär. Receptet kommer från Arla.