Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blå minnen

Annons
nisse bäst
Björn Bostrand, bluesguru: "Jag har så många minnen att jag egentligen inte kan sortera ut något speciellt. Men Nisse Hellberg med The Buckaroos på Storsjöteatern för några år sedan är bland det bästa jag sett. Hela rootspaketet serverades. Det de förmedlade var sagolikt bra."
själfull helhet
Camilla Göransson Norrby, sångerska i fyrmannabandet CG Mama and the Soul: "Jag njöt något fruktansvärt av förra årets konsert med Mats Ronander. Helheten var så själfull och innehöll så mycket hjärta. Det fanns en stor entusiasm bland musikerna och det gör så otroligt mycket. Självklart ser jag honom igen i helgen." Du och CG Mama and the Soul spelar på lördag. Vad kan publiken förvänta sig? "De kan förvänta sig soulfunk och fullt ös från första till sista stund. Jag hoppas verkligen att ingen sitter ner. Alla i källaren ska röra på sina kroppar."
mindre band
Mia Kempff, musiker och sångerska i bandet "Little Jennie and the Blue Beans", som just nu befinner sig på "Dark season blues festival" i Svalbard: "Under förra årets festival prioriterade jag mindre band. Jag såg bland andra Johnny Jumper and Big Moe och Blues from Kiel. Jag tycker att Östersund är duktiga på att presentera okända, nya saker, som brukar vara helt fantastiska."
jam i edsåsdalen
Erik Wennergren, musiker i Hindenburg, som är på bluesturné för musikskolans räkning i södra Sverige: "Ett kul minne är från när jag var liten. Jag var på en bluesfestival i Edsåsdalen när jag började spela munsspel med några i min egen ålder. Vi satte ihop en sak och uppträdde på kvällen. Det var första gången som jag jammade med andra på riktigt."

Mer läsning

Annons