Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bjurälven tar plats i tv-rutan

Bjurälvens hemligheter blir till veckan något alla får ta del av. På torsdag sänder nämligen Mitt i Naturen ett helt program från vinterns dykningar.

SVT:s Mitt i naturen begav sig till dykningarna i mars och hade först tänkt att filma ihop material så det räckte till ett mindre inslag under ett tv-program. Men det visade sig att den fascinerande grottan hade mer att bjuda på.

Och på torsdag fyller Bjurälven ett helt program.

Den folkkäre programledaren, som i förra veckans program också besökte länet för att spana på ripor, får nu ta sig ned i älvens kalla vatten.

LT rapporterade från årets dykningar då de cirka 20 personerna i Gelab expedition Bjurälven under två veckor utforskade grottan. I år fann man bland annat ett nytt stort utrymme.

– Vi uppskattar den till tio meter bred och cirka åtta meter hög. Vi har döpt den till Tempelsalen och det är ett våldsamt utrymme, sa Johan Utas, en av de tolv dykarna, till LT i slutet av mars, när upptäckten var gjord.