Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bjud in M

Löfven använde armbågen mot Jonas Sjöstedts Vänsterparti och tittar i stället åt höger. Varför inte ta steget fullt ut? Hoppa över småpartierna som ligger på 6 procent – de är bara besvärliga och egensinniga. Risken finns att det blir en Polsk riksdag och förhalade beslut.

Bjud in det nya Arbetarpartiet Moderaterna (som de kallade sig inför valet 2006) och bilda en regering. Det skiljer inte så mycket i dom stora frågorna samma åsikter om kärnkraften, försvaret, tillväxtvänlighet, exportindustrins betydelse för Sverige? Då blir det en stark regering med egen majoritet på 54 procent som gör Sverigedemokraternas framgång betydelselös.

Det verkar som det största bekymret i svensk politik är att Sverigedemokraterna blev tredje största partiet, och ett nyval är väl ingen lösning, då är väl risken stor att de blir ännu större.

Men hur ska dom stoppas? Var går gränsen i en demokrati? Är det rätt att ställa 12,9 procent av väljarkåren på sidan av besluten? Eller är lösningen den att föra en politik, som inte skapar klyftor och missnöje som bäddar för en större framgång för Sverigedemokraterna.

Tveksam

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel