Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björnjakten gav resultat redan första dagen

Det krävdes två skott.
– Det var riktigt spännande, säger björnjägaren Berne Brenje som lyckades skjuta en björn under jaktens första dag.

Annons

Totalt kommer 60 björnar att få skjutas i Jämtlands län under tiden 21 augusti till 15 oktober. Fram till klockan 13:20 på premiärdagen hade sju björnar hunnit skjutas. En av de björnarna sköts av Berne Brenje i Storåbränna klockan åtta på morgonen.

– Dagen innan hade vi sett färska spår på en grusväg. Så vi släppte en hund på frisök och efter tio minuter började den att skälla, säger Berne.

Hunden hade lyckats få kontakt med en björn och skälld regelbundet från platsen. Berne berättar att jägarna gjorde sig redo och var beredda.

– Jag gick med bunden hund, som jag fick knyta fast, då det började braka rejält i skogen. Jag trodde först att det var en älg, säger Berne.

Skogen var tjock runtomkring honom och plötsligt 20 meter ifrån platsen där Berne stod kom en björn.

– Jag avlossade ett dödande skott mot björnen, säger Berne.

Då reste sig björnen och Berne kunde avlossa ytterligare ett skott. Björnen vägde 70 kilo men den lyckades leva om rejält i skogen.

– Det var riktigt spännande. Gästjägarna som var med fick höra hur björnen vrålade, det levdes om, säger Berne.

Läs mer:

LT hängde med på björnjakt i Björnrike