Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn stal kaffe och snus

Sören Olsson vilade i sin bil på en rastplats i Ammer men väcktes av gungningar orsakade av en närgången björn. Björnen störde inte bara Sörens vila utan norpade också med sig den kaffetermos och snusdosa som låg på motorhuven.

Annons

– Den här björnen måste vara van att vara nära samhällen och tydligen tyckte han väl om kaffe. Björnar har bra luktsinne och det finns mycket björn i Ramsele, säger Sören Olsson.

Sören som kommer från Stockholm var i länet på affärsresa när han på måndagen bestämde sig för att ut och åka en sväng. Men när Sören blev trött parkerade han bilen på en parkeringsficka i Ammer strax innan Skyttmon. När han sedan blev väckt av att bilen gungade kunde han knappt tro sina ögon då det var en björn utanför fönstret. Björnen var så närgången att Sören, som lämnat rutan lite lätt nedvevad, kunde känna dess unkna andedräkt.

– Personligen är det första gången jag träffar en björn. Men jag har hört björn tidigare och då höll jag på att pinka i brallan, säger han.

Men denna gång kände sig Sören lugn då han satt skyddad i bilen. Till hans förvåning blev det inte heller några rivmärken på motorhuven.

– Det var ingen stor björn. Den var kanske 180 hög. Om det var en tjej eller kille vet jag inte men förmodligen var det en kille då den tog mitt snus, säger Sören.

När LT pratar med honom är han på väg tillbaka mot Stockholm.

– Det bästa med det här är väl att macken i Hammerdal fick en ny kund som behövde snus, säger han.