Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn Kjellman gästar julkonsert i Östersund

De tre schlagerdrottningarna Shirley Clamp, Sanna Nielsen och Sonja Aldén fortsätter att sjunga in julen tillsammans och kommer precis som förra året till Östersund. Denna gång gästas konserten av Björn Kjellman och färöiske sångaren Brandur.

Förutom planering av kommande julturné är Shirley, Sanna och Sonja mitt uppe i inspelningen av "Vår jul", en uppföljare till skivan "Our christmas" som kom för två år sedan.

– Efter förra skivan var det många som frågade oss varför vi inte gjorde något på svenska, så nu gör vi det, säger Shirley Clamp och berättar att de alldeles nyss sjöng in stämmorna till julpsalmen "Bereden väg för herran".

För tredje året i rad ger sig tjejerna ut på julturné. Den här gången med skådespelaren Björn Kjellman i bagaget.

– De har frågat mig tidigare men då har jag inte kunnat. Det är en kul grej att göra och roligt att få jobba med så musikaliska människor, jag hoppas att det kommer att bli både underhållande och tänkvärt, säger Björn Kjellman som kommer att bjuda publiken på både sång och skådespeleri.

Kännetecknet för "Julkonserten - Vår jul" är att betoningen ligger på konsert, inte på show. Turnén inleds i Gävle den 25 november och avslutas på Cirkus i Stockholm fyra dagar före julafton. Med på turnén är unga pop-hoppet Brandur från Färöarna.

– När Brandur tog upp gitarren och spelade för oss blev vi helt trollbundna och tänkte, det här måste Sverige få se, säger Sanna Nielsen.

Den 30 november sprider gänget julstämning i Sporthallen i Östersund.