Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björklund fortsätter – men Aliris lägger av

/
  • Kalle Björklund fortsätter som tränare i ÖFK, men lovar inga storverk. Foto: Håkan Luthman

Kalle Björklund fortsätter som tränare i ÖFK. Däremot tyder mycket på att Fredrik Aliris slutar.
– Gruppen har gjort en bragd, hösten har varit maxad, säger Björklund om att ÖFK blir kvar i ettan.

Annons
ÖFK:s genom tiderna största satsning har burit frukt. Laget har klarat division 1-kontraktet. Men ordförande Rolf Lohse vill inte kalla det för en betydande framgång.
– Det är inte en stor framgång om vi tänker på de stora investeringar vi gjort. När vi gjorde den här satsningen hade vi hoppats på lite bättre resultat. Tittar vi däremot på hur många ungdomar som fått chansen, då är slutresultatet väldigt bra, säger Lohse.
Årets satsning, bland annat på personal runt själva laget, känns superettamässig?
– Ja. Folket runt laget ska ta åt sig äran. Det är bra jobbat. Och Kalle har varit en mycket viktig del. Han har vågat satsa på unga spelare. Därigenom skiljer han sig från övriga tränare.
Vari ligger den stora satsningen?
– På de tre britterna. Fast en del av satsningen gick om intet i samband med Pauls (Shield) skada.
Vill ni behålla Lee Makel?
– Fick vi välja skulle vi naturligtvis det.
Lohse berättar att årets ekonomiska kraftsamling knappast går att upprepa inom närtid.
– Det var en riktigt rejäl satsning som man bara kan göra då och då. I längden har vi till exempel inte ekonomi att satsa så mycket på tre utländska förvärv, såvida inte vi får in nya inkomstkällor.
ÖFK:s långsiktiga mål är detsamma som förut: att bli ett stabilt mittenlag i superettan. Där är ungdomssidan en nyckel.
– Vi har sedan en tid tillbaka bestämt oss för en resursomfördelning. Vi har tratten mer nedåt, satsar på ungdomssidan, säger Lohse som själv får ny kraft av just det.
– Ungdomssatsningen ger mig ny energi. Det är enda lösningen för oss. Att ha jämtar och norrlänningar i laget. Men förstås krydda med något eller några nyförvärv.
Kalle Björklund fortsätter som tränare. Men han lovar inga stormande framgångar nästa år.
– Det kommer att bli lika tufft. Men kan vi komma över den knölen så. Då kommer också dagens juniorer att vara mer redo.
Vilka spelartyper vill du ha in i laget nästa år?
– Jag vill locka hit några. Jag har ett gott öga till Perman (Tom) i Ope. Jag hoppas också att Emil Kvarnlöf, Christian Olsson och "Lövet" (Fredrik Löfgren, Frösön) vill prova.
Fredrik Aliris slänger dock in handduken.
– Ja, till väldigt stor del blir det så. Jag vill satsa på barnen och frun. Jag hoppas kunna spela min i så fall sista match nu på söndag. Just nu har jag lite ont i foten efter en smäll mot Syrianska, men det känns ändå hyfsat, säger Fredrik.
J Det kommer att bli lika tufft. Men kan vi komma över den knölen så. Då kommer också dagens juniorer att vara mer redo.
Kalle Björklund

Mer läsning

Annons