Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bjöd på skön julstämning i kyrkor

En musikalisk högtidsstund bjöds i Svegs och Hedes kyrkor under helgen. Körerna i Sveg, Vemdalen och Hede slogs ihop och förstärkta med stråkkvartetten Archi Jamt blev det en mycket fin julkonsert.

– Jag är mycket nöjd. Vi samlades för en genomsjungning under lördagen och det fungerade bra, säger dirigenten Bengt Isaksson.

Tillsammans med sångkörerna, Archi Jamt, Eva Regnander och Ragnwei Axellie bjöd han på fin musikunderhållning i de välbesökta kyrkorna. Lördag var de i Hede och under söndagseftermiddagen kunde folk bänka sig i Svegs kyrka.

Bland de alster som man kunde lyssna på var "Julkantat till Norden". Det är en julkantat där det är musik och sång tillsammans med en text som läses. Texten skriven av Ragnwei Axellie, som fanns på plats och reciterade sin text. Musiken till julkantaten har Bengt Isaksson gjort.

– Kul att ha henne med, framförallt i Hede, då hon fanns i stugan på Skärsjövålen, säger Bengt Isaksson.

Julkantat i Norden hade urpremiär för tre år sedan men har aldrig framförts i Hede.

Stråkkvartetten Archi Jamt bestod under helgen av Bengt-Eric Norlén, Peter Roos, Katarina Åhlén och Louise Olsson.

Kvartettens arrangemang av Mozarts "Eine kleine nachtmusik" var en av konserternas höjdnummer.