Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bjöd på rondellfika på Vallaleden

Trafikanterna på Frösön bjöds på en överraskning tidigt på fredagsmorgonen.

Rondellerna, eller cirkulationsplatserna som det egentligen heter, på Frösön invigdes på fredagsmorgonen med invigningsfrukost av Trafikverket, Östersunds kommun och Regionförbundet.

200 frukostmackor och 50 liter kaffe hade bullats upp längs Vallaleden.

Redan kvart över sju på morgonen hade ett tiotal bilister, gångtrafikanter och cyklister stannat och fått en kopp innan jobbet.

– Vi gör det här för att bjuda tillbaka lite för dem som har haft det lite stökigt när vi har byggt om, säger Hans-Olof Åström från Trafikverket.

Och trafikanterna var ovanligt glada för uppvaktningen. Om det berodde på fikat eller en kombination av gratis kaffe och fredag låter vi vara osagt.

– Jag har sett ett antal blåljus och olyckor genom åren. Det här var ett bra initiativ. säger Gudrun Hallberg.

Kjell Strid från Oviken:

– Perfekt. Först får vi nya rondeller och nu det här. det kan nog inte bli bättre.

Inga och Olle Larsson från Valla passade på att få en rykande kopp kaffe.

– Det här var ju helt fantastiskt. Och så har de har byggt smarta svängar innan rondellerna så att folk saktar ner, säger Inga Larsson.

De två rondellerna på Frösön har kostat sammanlagt 19 miljoner kronor att färdigställa.

Kan vi räkna med färre olyckor vid rondellerna nu?

– Det är målsättningen. De olyckor som kommer att inträffa kommer åtminstone inte att bli lika allvarliga, säger Hans-Olof Åström.