Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biskopen möttes av regnbågstrappa

När personalen till domkyrkan i Härnösand kom till sin arbetsplats på tisdagen hade trappan utanför kyrkan målats i regnbågens färger, HBTQ-rörelsens färger. Det här hade inte kyrkan något emot men kyrkans informatör Maria Prytz meddelade att det inte får finnas några målningar på kyrkans fastigheter. Därför skulle man också vara tvungen att ta bort färgerna. Det här skriver Dagbladet i Sundsvall.

Men innan färgen togs bort passade biskopen i Härnösands stift, Tuulikki Koivunen Bylund, på att föreviga den färgglada trappan.

– Jag tyckte det var fint och förtjänade att finnas kvar i någon form. Jag tog bilden och la upp den som bakgrundsbild på min Facebook-sida, säger hon till Dagbladet och fortsätter:

– Svenska kyrkan är en av få kyrkor i världen som viger samkönade par och jag såg det som en hyllning till den hållningen.