Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Birkaförbundet

Birkaförbundets medlemmar fick inför årsmötet som vanligt möta sin gamla skola i strålande majsol.

Annons

 Dagen började med mingel och många glada återseenden. 50- och 60-årsjubilarer var de flesta, 25 respektive 9 stycken.

Kaffe serverades i foajén och det sköna vädret gjorde att det kunde avnjutas varhelst man önskade. Skolan hade även öppet hus denna dag, så det bjöds på flera trevliga aktiviteter att ta del av. Både planerade och spontana.

Årsmötesförhandlingarna sköttes av Sven-Erik Svensson som ordförande och Helene Draheim som sekreterare. Först förenades alla i en tyst minut inför minnet av kamrater som avlidit under året och Helene Draheim läste en dikt. Säkert gick mångas tankar till Bo Nordlund, en av Birkaförbundets trotjänare och mångårig musikant på förbundets årsmöten. Han avled en kort tid före årsmötet.

Då ingen aktuell föredragningslista och ingen skriftlig verksamhetsberättelse presenterades kom den uppskattade uppmaningen att dessa och även övriga handlingar skulle införas i Snöfrid. Två nya medlemmar i styrelsen invaldes: Anna Brandt och Patrik Karlsson.

50-årsjubilaren Kjell Wikström, nu boende på Gotland, berättade på oförstörd jamska hur det kom sig att han nu återlämnade ett minne från östra flygeln och som han vill ha placerat så att gamla birkaiter där kan hämta kraft och återkomma år efter år till sin gamla skola. Han överlämnade också en svensk version av sin charmiga berättelse och den kommer att finnas intill ”minnet”.

Som vanligt väntade efter årsmötet en god buffé i matsalen, och den trivsamma samvaron fortsatte. För vissa grupper till sena kvällen.