Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Birgitta Norberg

Med bestörtning har jag och många andra mottagit meddelandet att Birgitta lämnat jordelivet. Hon som levde så hälsosamt och tränade för att må bra.

Det fick bara inte vara sant – men det var sant...

Birgitta föddes den 10 mars 1938 i Härnösand. Hennes föräldrar var Tore och Margit Norén som ägde flera järnaffärer, bland annat Blombergs i Härnösand. Birgitta hade en yngre bror, Hans.

Efter flickskola i Härnösand fortsatte Birgitta i Viggbyholmsskolan i Stockholm. 1955 på hösten träffade hon Sverre, som hon senare kom att gifta sig med.

1956 var Birgitta och hennes föräldrar med om en svår bilolycka, varvid båda föräldrarna avled. Birgitta klarade livet, men fick ryggskador som besvärade henne länge.

År 1959 gifte hon sig med Sverre i Säbrå kyrka. Sverre utbildade sig till slöjdlärare i Linköping och efter hans examen flyttade de unga tu 1961 till Brunflo. Där föddes sonen Hans 1961 och 1964 kom dottern Elisabeth till världen. Den unga familjen trivdes i Brunflo och blev kvar där.

Birgitta hade många intressen, men familjen låg henne varmast om hjärtat. Trädgårdsarbete roade henne och hon älskade blommor. Hon sysslade också gärna med vävning och läderslöjd. Ibland arbetade hon i en guldsmedsaffär och även på dåvarande Socialhögskolan i Östersund. Birgitta var också medlem i Rebeckalogen nr 71 Fröja.

De som närmast sörjer Birgitta är maken Sverre, sonen Hans med sambo Annika, dottern Elisabeth samt fyra barnbarn och brodern Hans med familj.

Många släktingar och vänner saknar också sin kära vän.

Frid över hennes minne!

Iréne Norberg

vän till familjen