Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Birger Zakrisson

Birger Zakrisson har lämnat oss i sitt hem i Östersund söndagen den 16 februari. Han drabbades av svår sjukdom som ändade hans liv mycket snabbt. Birger blev 81 år och saknaden är stor och smärtsam.

Birger föddes i Borgen, Oviken. Efter några år kom familjen senare att flytta till Torvalla, Östersund. Efter avslutad skolgång började Birger sin bana med att i ung ålder vara busskonduktör på stadsbussarna. Han blev därmed i tjänst som medarbetare till affärskvinnan Gärda Ljungkvists bolag.

Efter tiden som busskonduktör fortsatte anställningen hos Sandström & Ljungkvist men nu med försäljning av bildäck i lokaler vid stora torget i Östersund. Han övergick så småningom till att börja som bilförsäljare, en kort tid hos dåvarande Motorkompaniet för att sedan bli Sandström & Ljungkvist trogen till sin pensionering.

Birger levde för sina två döttrar Erika och Maria och barnbarnen, bosatta i Stockholm, och han sa själv den sista tiden att han haft ett bra liv trots allt.

Birger var en riktig "Östersundskille" och många var hans vänner runt om i främst Jämtland.

Vi är tacksamma för allt och för hans mångåriga vän- och kamratskap.

Jan och Bibbi Danielsson