Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Birger Olsson

Vår älskade pappa, Birger Olsson, har till vår stora sorg hastigt avlidit.

Annons


Näcksta, Hackås


Han föddes den 4 augusti 1923 i Näcksta, Hackås. Efter avslutad skolgång och militärtjänstgöring började han arbeta hos Hackås Näs elektriska. Transportmedlet var då cykel och det kunde bli turer ända bort till Hara för att laga en trasig elledning i en ladugård.

Under militärtjänstgöringen var pappa förlagd till bland annat Öregrund i Uppland och där träffade han vår mor. De gifte sig och bosatte sig i Näcksta där vi barn föddes.

Efter några år hos Hackås Näs flyttade familjen till Slandrom, där pappa som en av två elektriker var ansvarig för Genvalla-Mariebyområdet. På 1970-talet anställdes pappa som industrielektriker vid Vålbackens tegelbruk och där blev han kvar till pensioneringen.

Våra föräldrar köpte en tomt i Näcksta för att bygga ett fritidshus, men ju mer pappa snickrade på huset desto mer insåg de att de vill flytta dit permanent och så gjorde de också.

Pappa var en tystlåten men mycket omtänksam person som alltid ställde upp när någon behövde hjälp. Han var också mycket händig och hittade alltid lösningar på praktiska problem. På 1960-talet byggde han en husvagn som vi bodde i under våra semesterresor.

Det kommer att bli mycket tomt efter pappa, men som den lugna och trygga klippa han var kommer också minnet av honom att bevaras.

Margareta och Claes

Mer läsning

Annons