Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biogas vore bra för Östersund

Öppet brev till Karin Thomasson, Miljöpartiet.

Miljöfrågor är alltför viktiga för att låsas av politiskt strategi. Så har alltid Centerpartiet resonerat. Därför stödde vi centerpartister ditt utmärkta förslag om vindkraft på Norderön vid senaste kommunfullmäktigemötet. Nu uppmanar jag dig Karin att göra samma sak. Backa upp en modern, lastbilsfri, bioenergistrategi för Östersund kommun. Stöd en investering i en biogasanläggning för fordonsgas i Östersund istället för att investera i en biogasanläggning i Sundsvall.

Med en biogasanläggning i Östersund:

Minimeras transportbehovet. Det är inte miljövänligt att transportera Östersunds kommuns matavfall till Sundsvall, producera fordonsgas i Sundsvall och sedan transportera fordonsgasen tillbaka till Östersund.

Stannar utvecklingsresurserna i Östersund.

Behåller och ökar vi det kunskapsförsprång Östersund har idag på bioenergiområdet jämfört med Sundsvall

Får vi del av spin-off effekter i form av fler företag, fler jobb, med mera.

Behåller vi makten över en långsiktig och säker tillgång till bioenergin.

Vi menar att det finns unika förutsättningar för produktion av biogas i Jämtlands län om vi tar tillvara matavfall och bioenergi från jord- och skogsbruket. Släpp därför prestigen Karin Thomasson, stöd en biogasanläggning för fordonsgas i Östersund. Gör det för miljöns skull och för tillväxt och jobb i Östersunds kommun.

Carina Zetterström, (C)

J Släpp därför prestigen Karin Thomasson, stöd en biogasanläggning för fordonsgas i Östersund.

Carina zetterström (c)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel