Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bio för 35 öre under julhelgen

Film och dans står på julprogrammet hos Härjedalens kulturcentrum i Lillhärdal.

Det är 50 år sedan bion slocknade i Lillhärdal, men nästa vecka börjar projektorn åter rulla på Härjedalens kulturcentrum. På annandagen visas en riktig klassiker, "Alice i underlandet" om 19-åriga Alice Kingsley som ramlar ner i ett kaninhål och får sitt liv förändrat. Veckan därpå visas filmerna "Nanny McPhee och den magiska skrällen", "Trion från Belleville" och "The magic of Belle Isle".

För fem decennier sedan kostade det 35 öre att gå på bio i Lillhärdal. För att fira filmens återkomst till orten har arrangörerna bestämt att en biljett kostar lika mycket under juldagarna också.

Flavia Devonas är grundare av Härjedalens Balett- och Dansskola och hon tänker inte ligga på sofflocket bara för att det är jul. Den 27 december håller hon i en intensivkurs i balett för barn mellan 7–13 år. Dagen efter, 28 december, blir det intensivkurs i freestyle dans för barn i samma ålder.

De som är 64 år och äldre kan ta chansen att dansa zumba med henne som ledare den 28 december och den 1 januari. Känner man sig så där lite mitt emellan barn och mogen så blir det även zumba för alla den 27 och 30 december.